Kort om Polima

Polima är en av världens äldsta tillverkare av centrumplugg och har sina rötter i Jönköpings Vulcan. Jönköpings Vulcan, som var en del av Swedish Match, började tillverka centrumpluggar av restprodukter från tändstickstillverkningen i början av 60-talet.
På 70-talet utvecklades verksamheten och tillverkningen av pallkloss startade. Genom åren har företaget tillverkat såväl dörrskinn som formsprutade produkter av RE-material. 1994 blev verksamheten fristående. 1997 köptes företaget av den dåvarande ledningen och bytte namn till Polima.
Polima är ett privatägt företag som sedan 2000 har verksamhet i Sverige och Polen.

Vad får oss att sticka ut?

Polima är en one-stop shop för allt du behöver för att tillverka och reparera pallar. Kontrollera varför du borde lita på oss:
Vi har pluggat i 50 år

På Polima har vi lång erfarenhet av att tillverka centrumpluggar. Under 50 år har vi gjort vår hemläxa för att kunna leverera produkter med högsta betyg.

Det underlättar för dig när du har behov av att plugga.

Vi håller måttet och står pall

Det är en utmaning att tillverka produkter med millimeterprecision som samtidigt ska tåla stötar och omild behandling. Vi kompromissar inte med kvaliteten och därför har våra formpressade produkter just de egenskaperna - de håller måttet och står pall!

Pallar som tål tuffa tag

Lastpallar måste tåla hård behandling, dag efter dag, under hela sin livslängd. Vi vet vad som krävs av en bra pall och med våra pallkomponenter kan du tillverka pallar som håller riktigt hög kvalitet - och står pall för tuffa tag.

Pallkomponenter för tillverkning och reparation

Pallkloss, spik, spikpistoler och tillbehör - vi har allt som behövs för tillverkning och reparation av lastpallar. Vi levererar enstaka pallar med klossar till mindre pallreparatörer likväl som hela billaster till större emballagefabriker.

Vill du börja arbeta med oss?

En pall eller tusen? Inte relevant. Alla våra kunder är lika viktiga för oss och ingen beställning är för liten eller för stor.